مستر سوئیچ چیست؟
بطور کلی از نظر صنعتی به تجهیزی که قابلیت فرماندهی چندین سوئیچ قدرت را داشته باشر و نیز از نظر کنترلی مراحل مختلف (steps) وبرنامه سویچینگ مرحلهای (configurations)برای آن تعریف شده باشد مسترسوئیچ اطلاق میشود . از زاویه دیگر یک مسترسوئیچ معمولا در اطاق فرمان زیر دست اپراتور قرار دارد و به عنوان کلید اصلی به دیگر سوئیچها فرمان صادر میکند.
امروزه در صنعت انواع مختلفی از مسترسوئیچ کاربرد دارد که هر کدام بنابر شرایط محیطی و فیزیکی کار یا شرایط الکتریکال تجهیزات و همچنین نوع حساسیت سیستم انتخاب میشود. به طور کلی مسترسوئیچ های کتونی را میتوان به ۳ دسته تقسیم کرد.
مسترسوئیچ های مکانیکی: کلید زنی مستقیم سوئیچ ها توسط نیروهای مکانیکی
مسترسوئیچ های الکترومکانیک: کلید زنی توسط کنتاکتورها یا رله ها
مسترسوئیچ های الکترونیکی: استفاده از سوئیچ های تریستوری یا پتانسیومترهای مقاومتی
به مسترسوئیچی که شامل یک اهرم کنترلی (lever) زیر دست راننده باشد و معمولا برای کنترل یک سیستم حرکتی استفاده شود لیور یا جویستیک صتعتی (industrial joystick) گفته میشود.
شرکت آژمان صنعت پس از سالها تجربه در زمینه تامین سرویس و تعمیر مسترسوئیچهای مختلف صنعتی اقدانم به ساخت یک نمونه مسترسوئیچ ابتکاری کرد که حتی المقدور معایب نمونههای قبلی را نداشته و بومی ساز داخلی محسوب میشود. یکی از بزرگترین معایب مسترسوئیچهای قبلی وجود قطعات مکانیکی و فرسایشی در ساختمان آنهاست که منجر به خرابی و توقف سیستم است. لذا در مسترسوئیچ جدید از کمترین قطعات مکانیکی استفاده شده و عملکرد کلی سیستم به صورت دیجیتال میباشد و نیاز به سرویس و نگهداری منتفی است. اما با وجود فرایند نرم افزاری، عملکرد سیستم دقیقا مشابه نمونههایی مکانیکی قبلی است و اپراتور هیچ تفاوتی را هنگام بهره برداری احساس نمیکند و همینطور از نظر جانمایی و مداری نیز طرح جدید کاملا قابل جایگزینی با دیگر نمونه ها است.
اولین نمونه ساخته شده از این طرح در سال ۱۳۹۲ مورد تست واقعی قرار گرفت و تاکنون نیز بدون هیچ مشکل و بازدیدی مشغول به کار است. در سالهای بعد نمونههای مختلف دیگری ابداع گردید که قابلیتهای همچون بازگشتبه صفر( بدون نیاز به فنر)، حرکت چند محوره، ستینگ نرم افزاری، تعریف اینترلاکهای نرم افزاری، دیباگ ودیتالاگر و… را دارند و نیز تعداد پورتها و جریان بیشتری را پشتیبانی میکنند که در صنایع فولاد ودیگر صنایع سنگین مانند خودروسازی و کشتیرانی مورد تست و بهرهبرداری قرار گرفته و چندین نمونه از آنها نیز به فروش رسیده است.
در این میان گواهی ثبت اختراع سازمان اسناد و املاک کشور تاییدیه سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برای تولید انبوه تجاری سازی این محصول دریافت گردیده و شرکت موفق به ورود در شهرکهای علمی و تحقیقاتی کشور شد.
مزایا:
این مسترسوئیچ از صفر تا صد بومیسازی شده و ایرانی میباشد و با توجه به شرایط سخت و چالشهای صنعت ایران طراحی و کاربردی گردیده است. در ساختمان آن از هیچگونه قطعه مستهلک و فرسایشی استفاده نشده است تا اصطکاکی وجود نداشته باشد. بنابراین به سرویس و روغنکاری دورهای نیاز نخواهد داشت و قطعات یدکی آن ارزان میباشد.
در این مسترسوئیچ تعداد کنتاکتها، ماکزیمم جریان کنتاکتها، تعداد دندهها و زاویه دندهها مطابق با سفارش مشتری قابل ارائه میباشد.
یکی از مهمترین محاسن این مسترسوئیچ قابلیت اتصال آن به کامپیوتر به منظور تنظیم و تغیر ستینگ (configuration) آن است که با این عمل میتوان ظرف چند دقیقه مسترسوئیچ را برای ماموریت و محل کارکرد جدیدی مهیا کرد. بنابراینیک نوع مسترسوئیچ جامع میتواند جایگزین کلیه انواع مسترسوئیچ های قدیمی شود.
برای این مسترسوئیچ قابلیت تعریف اینترلاک نرم افزاری برای کاهش خطاهای راننده یا سیستم وجود دارد که مطابق با سفارش مشتری ارائه میگردد از جمله:
- تعریف زمانبندی تاخیری برای هر دنده
- تعریف ترتیب بندی برای دنده ها
- تعریف رفتارسیستم بعد از قطع و وصل تغذیه
و…
این مسترسوئیچ قابلیت ثبت اطلاعات عملکرد(data logger) و اتصال به شکه رادارد که مطابق با سفارش مشتری ارائه میگردد.
در این نوع مسترسوئیچ وضعیت دنده ها و همینطور وضعیت کنتاکتهای خروجی به طور دیجیتال و توسط نمایشگر های LED نمایان است و به ازای هر دنده یک صدای بیپ با فرکانسی خاص به گوش راننده میرسد .
به علت عملکرد بدون جرقه (Anti explosion) این تجهیز قابلیت استفاده آن در محیطهای آتشزا وجود دارد.
این تجهیز به طور توسط شرکت آژمان صنعت پشتیبانی میشود.
تأئیدیهها:
۱- گواهی ثبت اختراع
۲- تائید اختراع از سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران
۳- دارای گواهی سطح ۲ و۳ بنیاد ملی نخبگان
۴- برگزیده جشنواره ملی شیخ بهایی
۵- دارای گواهی تايید عملکرد از صنایع فولاد نظیر، فولاد مبارکه ذوب آهن
جهت دریافت کاتالوگ با شرکت تماس حاصل فرمائید.